Ronald Tolman

Beeldhouwer, schilder, graficus

Toggle sidebar
2018

Publicatie in het Hollands Maandblad

Denkend aan Constant

6 februari 2018

In het literaire tijdschrift doet Ronald Tolman verslag van zijn jarenlange vriendschap met Constant. Zie: Denkend aan Constant.
Een aantal etsen en sculpturen van Constant zijn gemaakt tijdens feestelijke uren in het atelier van Ronald. Van tijd tot tijd resulteerde het samenzijn in een coproductie. Zie bijvoorbeeld: etsen.
Ook poseerde Constant voor Ronald op het atelier. De ets werd bekroond in Tuzla, in voormalig Joegoslavië. Zie: etsen.

2017

Presentatie 'Het boek'

Aangeboden in het Rembrandthuis

6 oktober 2017

De ontvangstruimte van het Rembrandthuis was bijna te klein voor alle belangstellenden die op vrijdagmiddag 6 oktober naar Amsterdam waren gekomen. Ronald de Leeuw, voormalig directeur van het Rijksmuseum verraste met een sprankelende inleiding, waarna Marije en Ronald enkele geheimen over het ontstaan van 'Het boek' prijsgaven. De eerste exemplaren werden aan de vier(klein)kinderen uitgereikt. Aan de foto is te zien hoe trots zij zijn op hun moeder en grootvader. Op de achtergrond van dit alles was een boektrailer te zien met een mooie impressie van beide kunstenaars. Zie: 'Het boek’

Kortom: een feestelijke presentatie van een wonderschoon boek. En... als verrassing kreeg elke koper van 'Het boek' een ets cadeau! De voorraad was snel uitverkocht.

De ruimte in het Rembrandthuis was beperkt zodat lang niet alle belangstellenden aanwezig konden zijn. Maar er volgt een herkansing op zaterdag 4 november in boekhandel Dekker van de Vegt in Nijmegen.

Marije en Ronald bekijken de drukproeven van 'Het boek'

26 september 2017

'Het boek' verschijnt in de kinderboekenweek. De eerste exemplaren zullen op feestelijke wijze worden aangeboden in het Rembrandthuis in Amsterdam. In Nijmegen zal boekhandel Dekker van de Vegt in november een presentatie verzorgen.

Nu al veel belangstelling voor 'Het boek'

Beste boeken live!

31 augustus 2017

Onder het motto 'Beste boeken live!' presenteerden in Amsterdam uitgevers hun meest veelbelovende boeken van het komende jaar. Querido koos 'Het boek' uit en Marije en Ronald werden onder grote belangstelling geïnterviewd door Jellie Brouwer, bekend van ondermeer het kunstprogramma 'Kunststof' van de NOS.

Te zien bij omroep Gelderland

Bronzen beeld in Ubbergen

27 juni 2017

Op donderdag 22 juni besteedde omroep Gelderland aandacht aan het beeld 'Een groot dichter zijn en dan vallen', een hommage aan de door Ronald bewonderde schrijver Nescio. De titel van het beeld is een citaat uit het boek 'De uitvreter'. Nescio wandelde regelmatig in en om Ubbergen.
De uitzending is nog te zien via: Nescio in Ubbergen.