Ronald Tolman

Beeldhouwer, schilder, graficus

Toggle sidebar

Ronald Tolman

Informatie

Ronald Tolman is een veelzijdig kunstenaar. Zijn werk omvat sculpturen, etsen, schilderijen, tekeningen en keramiek.

Daarnaast zijn er de zeer succesvolle prentenboeken die hij samen met zijn dochter Marije maakt.

Werk in opdracht

In de biografie kun je zien dat er in de loop der jaren heel wat grote en kleine projecten in opdracht zijn gerealiseerd. Een kleine sculptuur of een beeld van 15 meter hoog, een ets of een sculptuur in een grote of kleine oplage, een schilderij op een thema dat eerder door Ronald werd uitgewerkt. Alles is te bespreken en meestal haalbaar.

De opdrachtgevers zijn altijd zeer divers. Van overheid tot particulier, van Unilever tot een startend bedrijf, van een toevallige voorbijganger tot prinses Beatrix, die na een bezoek aan Beuningen De zon in een grote uitvoering verwierf voor haar beeldentuin. Het afleveren was voor Ronald een feestelijke gebeurtenis:

Het plaatsen van grote beelden gaat vaak gepaard met gelukzalige momenten.. Ooit mocht ik het beeld 'De zon' maken voor koningin Beatrix en kwam er tot besluit uit het paleis een lakei de beeldentuin in wandelen met een dienblad met twee glazen witte wijn…

Mocht je op zoek zijn naar een kunstwerk, al dan niet voor een bepaalde gelegenheid, neem dan gerust contact met ons op.

Atelierbezoek

Vanzelfsprekend wil je een werk waarin je via deze website geïnteresseerd bent geraakt 'in het echt' bekijken. Dat kan in het atelier en in de beeldentuin. Schroom dan niet om een atelierbezoek te overwegen.